m me je spomnila na kompot iz bučk.
tri leta nazaj mi je dala recept.
in takrat sem odkrila ameriko.
spet :)
ona ga je letos skuhala že še pa še, pravi.
jaz pa sem ga danes dokončala.
tule je recept.
tri leta nazaj mi je dala recept.
in takrat sem odkrila ameriko.
spet :)
ona ga je letos skuhala že še pa še, pravi.
jaz pa sem ga danes dokončala.
tule je recept.
potrebujemo:
2 kg očiščenih bučk in narezanih na kocke.
2 dl vinskega kisa.
4 klinčke.
1 skorjica cimeta.
60 dag sladkorja.
sok 3 limon.
1 vanilin sladkor.
1 dl ruma.
in potem:
očiščene in nakockane bučke namočimo v vodi, ki ji dodamo kis.
vode naj bo toliko, da je površina zravnana.
stati pustimo 12 ur.
nato odcedimo.
zavremo 2 l vode, kateri dodamo klinčke, cimet, sladkor in vanilin sladkor.
kuhamo 15 min.
ko je kuhano, dodamo še limonin sok in rum.
kompot še razporedimo v vroče kozarce in počasi ohladimo.
pa dober tek.
ko jih jemo v juhi, se zdi kot da je to, da rastejo za juhice njihovo poslanstvo na svetu,
ko jih najdemo na pikniku, so še boljše kot čevapčiči,
ko jih pečemo v pečici, pokapane z oljčnim oljem in obložene s sirom, so topšit, bi rekla p,
in ko so takole spravljene v kozarcih za kompot, namenjene za ozimnico, jih zmanjka v dveh dneh :)
pa dober tek.
pa dober tek.
Mmm.. Naša mami je tud nekaj podobnega nekoč kuhala.. Kakšne sorte pa so tele bučke? Tazelene?
OdgovoriIzbrišija, tiste marmorirane zelene. mislim, da se imenujejo greyzini. in tisti temno zeleni cukini so tudi fajn. preverjeno. predlani.
OdgovoriIzbrišiSamo predlani ni bilo vinskega kisa ampak jabolcni domaci, pa so bile ostre. Letos bodo pa imele spet okus po hruskah. :-)
OdgovoriIzbrišiZanimiv recept.
OdgovoriIzbrišiMi smo včasih vlagali kisle.
To bi morala najprej poskusiti, šele potem bi si jih upala vlagati.