ponedeljek, 25. julij 2016

summer journal. pirin kruh

s tremi štampiljkami na vročih ročicah.
in prebodenim prstkom.
štirko, 
kot pravi on prstančku,
sva na hitro zamesila enostavno testo.
tisto brez kvasa.
 spekla sva male pirine bombetke s chio
in male pice namesto mafinčkov.
za popoldansko malico.
bombetke so iz slabe pol kile pirine moke, 
3 dl tekočega jogurta 
in 1,5 dl radenske.
posula sva jih s chia semeni.
in so prav fine.
z malimi picami se to skoraj instant-testo ni tako fino obneslo.
da vemo za drugič.








3 komentarji:

  1. Urška, bombetke dišijo do sem. :) A zaupaš natančen recept?

    OdgovoriIzbriši
  2. 450 g polnozrnate pirine moke. 2 čajni žlički sode bikarbone. 300 ml tekočega jogurta in 150 ml radenske. potem pač vse skupaj zmešaš. midva sva začela kar z žlico, potem pa z rokami. ker ni kvašeno testo in nimaš občutka, da gneteš. v pečici kakih 20 min pečeš na 180. tantaraaan.

    OdgovoriIzbriši