ponedeljek, 17. marec 2014

dobro jutro ponedeljek

ste si v kavo že nalili mleko?
ali pač pijete tako brez vsega :)
kakorkoli.
nikar ne ovrzite zamaška,
prosim.
pri mleku,
donatu,
vodah ...

mali Lovro in njegova starša vam bodo hvaležni.

Lovro je deček rojen v 31. tednu, ki je ob rojstvu utrpel okužbo s sepso, saj so ga zdravniki še štiri dni po odteku plodovnice pustili v trebuhu z brezskrbnim zagotovilom, da lahko porod odložimo tudi do 34. tedna. A se ni vse brezskrbno izšlo. Zaradi sepse in dihalne stiske je utrpel možganske krvavitve. Naslednji trije dnevi so bili kritični. Nato pa kot po čudežu je šlo vse samo navzgor. Lovro je velik dobrovoljček, ki ga zanima vse okoli njega a sepsa in krvavitev sta pustili posledice v gibalnem razvoju. Tako Lovro pri enem letu še ne sedi, slabo kontrolira glavico in manj uporablja roke. Želi si gibanja, trudi se po svojih močeh in počasi mu s pomočjo dodatnih fizioterapij uspeva. Zdravstvo krije samo eno uro tedensko, kar je za takšne otroke premalo. Zato obiskujemo tudi ga. Jožico Potrč, a na žalost so njene terapije plačljive. Ker ob terapijah pri njej res opažamo napredke, smo začeli akcijo zbiranja zamaškov, da mu s tem omogočimo več terapij in s tem boljšo možnost gibanja v prihodnosti. 

prosim,
če mi vsi,
ki ste pripravljeni malo popaziti,
preden embalažo vržete v tarumeno kanto,
pošljete en mail
ali pač pustite spodaj komentar.
samo toliko da vemo,
da smo skupaj 
in da računamo drug na drugega ...

in ljubeč ponedeljek vsem.

dobro jutro, ponedeljek.


10 komentarjev:

  1. Mi imamo, že odkar obstajajo tele akcije, na pultu kar eno lepo vazico z napisom "zamaški" in vsi pristanejo tam notri. Potem pa jih odnesemo v šolo.

    Žal (na srečo?) pa nismo prav naklonjeni nakupovanju plastične embalaže, ki te zamaške ima in se jih zato bolj malo nabere.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe, Anita, pridni ste ... sploh s tem jogurtom domacim ... jaz trenutno raje jem ta slabega hofrovga :) ce pa vam kak zamasek pade kje, se priporocam :) vse lepo tebi in tvojim.

      Izbriši
  2. Nekje je bilo rečeno, da so lahko zamaški tudi od mehčalca, tekočih mil, nutele, skratke vese kar je zamašek samo da je plastičen. Mi jih zbiramo že od vsega začetka in smo jih že nekajkrat nesli v šolo. Pri nas se jih nabere največ nabere od nutele in linolade in še več bi se jih lahko, če nebi imeli omejitve pri porabi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, tudi jaz sem tako slišala :) in se priporočam ... častim nutelo v zahvalo :)

      Izbriši
  3. Tudi pri nas se noben zamašek ne odvrže,še sosede aktiviram .Zbiramo že lep čas in jih odnesemo v šolo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, draga Jelka. sploh se ti vedno ne javim, a vsakic vesela tvojih besed ... in ce vam kaka vrecica zamaskov ostaja, se priporocam ...

      Izbriši
  4. Pri nas že par let zbiramo zamaške. Na žalost sem ravno prejšnji teden odnesla eno vrečko sodelavki. Lahko pa računaš name. Naslednja vrečka bo za Lovra :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, draga Oldpunca. za vse prijazne misli in za vrecko :)

      Izbriši
  5. Hvala Urška za objavo! Če kdo gravitira bolj proti Ljubljani, lahko prevzamem dostavo tudi jaz :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. z veseljem ... sem ravno vceraj tuhtala ... da bi lahko se kak dobrodelni koncert stuhtali ... malo premisli ... lp v lj.

      Izbriši