sreda, 13. februar 2013

lisa drugič.


Zdaj je bil  v hiši novorojenček. Vsi smo začeli hoditi po prstih. Nihče ni povzdignil glasu. Mobiteli so bili na tiho. Edino Mozartov koncert za flavto in harfo se je slišal. Tako ljubeznivo. V kuhinji sta vela vonj po pletenici zame in vonj po na litrih kuhanega čaja za dojenje.  Hladilnik je bil poln mleka, tistega  tamastnega.  Ogromno vseh sort mlečnih izdelkov. Vsi smo gledali na tisti slavni list, ki sva ga prinesla  iz materinske šole. Prehrana v času dojenja. Na listu so se obetali blazni gurmanski užitki, do katerih mi potem v resnici niti ni bilo.
 Jaz sem se našla nekje med spalnico in dnevno sobo. Hodnik je bil moja nova pista za modne revije, kjer sem (sama sebi) razkazovala spalne srajce. Takšne z v - izrezom, takšne z naramnicami, takšne in drugačne.
Po dveh tednih triurnega bioritma je bilo vse že veliko lažje. Tistih starih najljubših kavbojk sicer še vedno nisem mogla navleči nase, a sem se počutila spet doma.  Sveta brez Miškolina si nisem več mogla predstavljati. V mami-forumih sem velikokrat našla odgovor in predvsem tolažbo za vsak svoj strah.  Bodijev sem počasi  tudi imela na izvoz, tako da sem lahko prala celo na dva dni. Ta bele posebej in ta modre posebej. Tudi Mr je bil v trgovini že prav spreten. Poznal je vseh sort blazinic za dojenje, postal je ekspert v pomivanju flašk in v sestavljanju prsne črpalke.  Kuhinja se je vsak dan svetila od čistoče. Prav nič v mojem stilu umetniškega nereda, ki  je šel Mrju tako zelo na živce.
Po treh mesecih sem se že počutila kot mamica na porodniški. Tako kot sem si predstavljala. Vsakdan ni bil več samo poln na ure zrenja iz oči v oči in nežnih nasmehov. Zdaj je moj vsakdan napolnilo tudi polno drugih radosti. Glasni pogovori z Miškolinom, dolgi sprehodi v gozd, seveda tudi sprehodi v džunglo nakupovalnih središč. Veliko crkljanja, malo jamranja, veliko kavic, veliko igrač, ogromno praška za perilo, veliko glasbe. Pa je spet še en dan naokoli. Pa je spet še en mesec naokoli. In je Miškolin dopolnih pol leta.

1 komentar: