ponedeljek, 18. februar 2013

lisa petič.


Polnozrnati kruh. Pirin kruh z bučnimi semeni. Božični kruh.
In na mojem jedilniku najpogostejši – zarečeni kruh. Peka vedno uspe. Zarečen kruh je vedno idealno vzhajan in vedno se ga do sitega najem.
Moj zarečeni kruh je spečen iz tistih pametovanj, ki sem jih naumila pred in med nosečnostjo. Sestavljen je iz pametovanj, kako Miškolinu ne bom kupovala igrač kar tako, ker bodo znižane. Kako mu bom samo brala pravljice in ne bo gledal čisto nič televizije. Niti risank. Kako ga bom masirala vsak dan. Kako mi materinstvo ne bo nikoli predstavljalo napora, ampak mi bo vse en sam izziv.  Kako bom vsak dan imela umite lase in čudovito naličen obraz. Kako se bodo vse kile, ki jih bom pridobila med nosečnostjo, kar stopile. Kako bo moja samodisciplina vsak dan pospravljala kuhinjo. Kako se bom vsaj enkrat na dan posvečala samo Mr.-ju. (ker so nas v materinski šoli učili, da moški postanejo ljubosmni.) Kako ....
In zdaj. Zdaj sem mami.  Odprla sem pekarno zarečenega kruha. Moja pametovanja so se nekje prelevila v realnost. Blazno nobel se sliši, če rečem, da imam prioritete. Če povem po pravici .... Jem zarečen kruh.
Zdaj so se moji modni trendi spremenili. Koža mora dihati in make-up tega ne dopušča. Za lase je zdravo, če se jih ne umiva vsak dan. Mrju najbrž paše, če je lahko kdaj sam. Miškolin ima igrač 'na izvoz'. Tiste, ki jih je dobil pred rojstvom (in so v unisex bež barvi), tiste, ki jih je dobil kar tako, ki mu jih je prinesel Miklavž, ki mu jih podtaknila Miška Minka, ki jih je dobil za pol leta ... Knjige s pravljicami so super. Predvsem za v usta. In televizija je včasih še zadnja rešitev, da zdržimo kakšno minuto pri miru. Materinstvo je tako lep izziv, a naporen. Za kilograme bom tudi morala poskrbeti sama. Prav tako za svojo samodisciplino.
Seveda redno oskrbujem zalogo. Da sestavin za zarečeni kruh nikoli ne zmanjka.  Kako bom stroga in dosledna mama. In hkrati ljubeča in ne bom razvajala. Kako bom, ko bom ... Mhm.
No, redi pa ne, ta moj zarečen kruh.

3 komentarji:

  1. Ha ha ha;-Ž) zelo luštno branje! Pa kako resnično! Očitno nas ima več pekarno. ČLe kdo bo pojedel ves ta kruhek? Verjetno vsaka svojega, ne?

    OdgovoriIzbriši
  2. Dober je tale ta zarečen. :) Najboljši je s pašteto. ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako lušna in iskrena objava! Thumbs up! :)

    OdgovoriIzbriši